Vrijdagbrief

Beste ouders/verzorgers,

CITO toets

Volgende week starten de CITO toetsen. Het is belangrijk dat de kinderen goed eten en op tijd naar bed gaan. Wij willen u ook vragen uw kind(eren) op tijd naar school te sturen. De meeste CITO toetsen zullen namelijk in de ochtend worden afgenomen. 

Hulpouders

Wij zijn nog steeds op zoek naar ouders die ons kunnen helpen met de overblijf. Mocht u interesse hebben kunt u altijd even langs juf Hannah of juf Marieke lopen. 

LekkerFit!

Wij zijn goed bezig met LekkerFit! bij de kleuters. Wij leren ze samen de gezonde eetgewoontes aan, op school gymmen de kinderen op maandag en vrijdag en sommige kinderen sporten zelfs na schooltijd. 

Dit betekent dat LekkerFit! vindt dat wij een certificaat verdienen. Onze kleuters worden nu officieel LekkerFit! en dat moet gevierd worden. 

Maandag 21 januari zal van 08.30 tot 09.00 uur het certificaat uitgereikt worden in het speellokaal. Ik wil u van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. 

Met vriendelijke groet, 

Juf Mirjam

Ouderkamer

Aanstaande dinsdag zal Lotti, de dietiste, langskomen in de ouderkamer. 

Zij gaat dan samen u LekkerFit! traktaties maken en natuurlijk kunt u deze daarna opeten. 

Een erg leuke workshop en alle ouder(s)/verzorger(s) van groep 0 t/m groep 8 zijn van harte welkomn. 

De Vreedzame school

Hallo allemaal

We zijn nu gestart met blok 3 uit de vreedzame school . En de thema gaat over we hebben oor voor elkaar. We leren hoe je naar een ander moet luisteren . En met elkaar moet praten over verschillende onderwerpen. We leren ook hoe je de ander de gelegenheid moet geven om ook iets te zeggen in de groep tijdens het werken ,tijdens het spelen en. overleggen wie het eerst aan de beurt is . We hebben ook geleerd hoe je een probleem moet oplossen . De komende weken leren wij nog veel meer samen met de juf en de meester .

Groeten van de leerlingen ,juf Mavis en meester Anas .  

Excelsior School

De Prinses Julianaschool is een Excelsior school. Dit betekent ook dat wij elk jaar een wedstrijd mogen bezoeken. Dit jaar zal de wedstrijd zijn op zaterdag 26 januari om 19.45. We hebben maar een aantal kaarten, dus mocht u kaarten willen, kunt u even langs juf Marjolein. Per leerling moet er 1 ouder/verzorger mee. Op=op.  

Hand-voet en mondziekteWij hebben vernomen dat sommige kinderen de Hand- voet- en mondziekte hebben.We leggen u kort uit wat deze ziekte is en wat u kunt doen.Het allerbelangrijkste is dat u in ieder geval:1.  naar de huisarts gaat2.  De school meld als uw kind (eren) of u het heeft3. Uw kind pas op school komt als het weer beter is Hand-voet-mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen deze ziekte door een virus.Iedereen kan hand-voet-mondziekte krijgen. Iemand die hand- voet-mondziekte heeft gehad, kan de ziekte ook nog een keer krijgen.Niet iedereen die hand-voet-mondziekte heeft, krijgt ook klachten. Je kunt ook drager zijn en geen klachten hebben, maar toch het virus overbrengen naar anderen. De eerste beginnende klachten kunnen zijn:lichte koorts, buikpijn, overgeven, keelpijn. Kort hierna kan iemand met hand-, voet- en mondziekte last krijgen van:- Blaasjes in en rond de mond. Deze blaasjes zijn vaak pijnlijk. Ze maken eten en drinken lastig.- Rode vlekjes op de handen en voeten. De vlekjes veranderen in blaasjes. Dit kunnen er een paar zijn, maar ook wel 100.- Blaasjes en huiduitslag op de billen. Hand-voet-mondziekte is erg besmettelijk.De tijd tussen het besmet raken en ziek worden is meestal 3 tot 7 dagen. Iemand die hand-voet-mondziekte heeft, kan anderen besmetten.Het virus zit in de keel van iemand die besmet is. Door te ademen, hoesten en niezen komen kleine druppeltjes met het virus in de lucht. Andere mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken.Het virus zit ook in de ontlasting van iemand die het virus bij zich draagt. Door voorwerpen aan te raken, kun je anderen dus ook al besmetten. Er zijn geen medicijnen of inentingen die de ziekte voorkomen. Om hand-voet-mondziekte te voorkomen, is een goede hygiëne erg belangrijk!! Was de handen met water en zeep! Hand-voet-mondziekte is een erg vervelend virus, maar gaat vanzelf over. De blaasjes verdwijnen meestal na 1 week. Dus nogmaals. Herkent u dit:1. naar de huisarts gaan2. De school melden als uw kind (eren) of u het heeft3. Uw kind pas op school laten komen  als het weer beter is