Vrijdagbrief

Nieuws uit groep 6

Zoals u misschien wel weet, zijn de kinderen uit groep 6 begin dit schooljaar begonnen met een typecursus. In de klas oefenen we elke week een uur op de laptoppen, maar de kinderen hebben ook een account om thuis te kunnen oefenen. Het is de bedoeling dat de kinderen aan het einde van dit schooljaar een diploma halen en dus met 10 vingers kunnen typen. Dit is erg belangrijk, zeker straks voor de middelbare school.

Nu zijn er 2 kinderen uit groep 6 die deze week al hun diploma hebben gehaald! Super goed natuurlijk. Ik wil Gurkan en Zeinrich dan ook enorm feliciteren! Binnenkort ontvangen zij een officieel diploma (de foto volgt).  Ze hebben hun diploma nu al gehaald, omdat ze thuis ook geoefend hebben. Ongeveer een uur per week extra volgens Gurkan.

Ik hoop dat er snel meer kinderen uit groep 6 volgen met hun diploma! Nu weet ik dat er kinderen in de klas zijn die thuis niet kunnen oefenen. Ze mogen dan in overleg na schooltijd nog een half uur extra oefenen in de klas. (tot 15.30). We gaan er voor!

Juf Patricia

Nieuws uit groep 7

We gingen vandaag naar een college tour van de beroemde astronaut Andre Kuipers. Een Nederlandse astronaut. Het was super leuk om een echte astronaut te ontmoeten. We deden allemaal proefjes en experimenten. We zagen ook hoe de lancering ging van een raket en wat voor experimenten astronauten doen in de ruimte. We zagen ook hoe de internationale ruimte schip ISS er van binnen en buiten uit ziet. Het was echt een eer om dat te mogen beleven. Ook beantwoorde hij een paar vragen van kinderen.  

Kinderzwerfboeken

Op school hebben wij een kinderzwerfboekenstation. Als u een boek wilt lenen, kunt u beneden een boek pakken uit de boekenkast. 

Staking vrijdag 15 maart

Op vrijdag 15 maart organiseert een aantal vakbonden een landelijke onderwijsstaking. Er wordt vooral gestaakt om grootschalig aandacht te vragen voor het enorme lerarentekort dat er nu al is en de komende jaren alleen maar groter wordt. Het hele onderwijsveld vindt dat er door de overheid tot nu toe te weinig maatregelen/ oplossingen worden getroffen om dit gigantische probleem tegen te gaan. Het is nu al lastig en soms onmogelijk om zieke leerkrachten te vervangen en om bij vacatures leerkrachten te vinden; de komende jaren zien er nog somberder uit. Sommige scholen zijn al noodgedwongen overgegaan tot een 4-daagse schoolweek, bijna alle scholen moeten al regelmatig klassen naar huis sturen. Dit kan natuurlijk niet! 


Het team van de Prinses Julianaschool vindt ook dat de overheid nu veel meer moet gaan investeren, structureel, om het lerarentekort tegen te gaan. Op dit moment echter zijn er nog onderhandelingen gaande met onderwijsvakbond CNV. Wij zijn daarom voornemens vrijdag 15 maart niet te sluiten. Uw kind heeft die dag dus school. Omdat leerkrachten wel stakingsrecht hebben, kan het zijn dat er kinderen verdeeld worden over andere groepen of een andere leerkracht voor de groep staat.

We houden u op de hoogte over verdere ontwikkelingen.

Alvast een heel fijn weekend!