Beste ouders/verzorgers,

Juf Nelleke is alweer een aantal weken geleden bevallen van een zoontje. Wij wensen juf Nelleke een hele fijne tijd toe met haar gezin.

De score van de eindcito groep 8 is binnen. Wij zijn erg trots op groep 8. Goed gedaan!

Vanaf maandag 27 mei starten de CITO toetsen weer. Het is van belang dat u uw kind op tijd naar school brengt, omdat de toetsen vaak in de ochtend worden afgenomen.

Aankomende vrijdagen

Donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag. Deze dag zijn de kinderen vrij. Ook vrijdag 31 mei zijn de kinderen vrij. Maandag 10 juni is het Tweede Pinksterdag. Deze dag zijn de kinderen vrij.

DVS groep 8.

Bij de lessen van Blok 4 “We hebben hart voor elkaar” van De Vreedzame School denken we in groep 8 na over gevoelens en hoe je daarmee om moet gaan. We ontdekken dat alle mensen dezelfde basisgevoelens hebben, maar dat er ook verschillen kunnen zijn in hoe we die gevoelens uiten. We onderzoeken de begrippen “houden van” en “verliefd zijn”, want vlinders in je buik hebben dat kan je zomaar gebeuren! We leren over soorten relaties, maar ook over grenzen stellen. Durf je je grenzen aan te geven en te zeggen: Nee, dit wil ik niet? Hoe kun je het leren om te praten over je gevoelens en wat helpt jou daarbij? Het is voor groep 8-ers een leerzaam blok!

Op de peuterschool zijn wij bezig met het thema ‘Lente en de kinderboerderij’. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen! De koeien, schapen, eendjes en geitjes blijven hen boeien. In onze klassen hebben wij ook echte boerderijen gemaakt. Alle peuters hebben geholpen met de inrichting, want dat kunnen zij heel goed! Wij kunnen trouwens ook wat extra peuterhandjes gebruiken op dit moment! Heeft u een kleine thuis of kent u kinderen die binnenkort 2 jaar worden? Kom dan gerust bij ons langs! Wij kunnen u dan meer vertellen over de peuterschool. En wie weet kan uw kind ons ook helpen bij de volgende thema’s die wij aanbieden.

Veel liefs, Juf Teresa, Juf Denise, Juf Gorettie en Juf Precella

Wij wensen u allemaal een heel fijn weekend toe.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Prinses Julianaschool

Comments are closed.