Vrijdagbrief

Beste ouders/verzorgers, 

Instroomgroep

Vanaf maandag zal de nieuwe kleutergroep starten. 

De vreedzame school

Groep 3 werkt nu aan het blok ‘we hebben hart voor elkaar’.
We kennen al veel gevoelens als: blij, verdrietig en boos. Maar ook zenuwachtig en opgelucht! Op het moment hebben we ook een gevoelsboek in de klas. Deze gaat steeds met iemand mee naar huis. Dan mag je tekenen wat je hebt meegemaakt en hoe je daarbij voelt.  Tot nu toe hebben al 4 kinderen hier hun gevoel getekend.  Dat ziet er mooi uit!

Nieuws van de peuters

Thema’s

Afgelopen tijd hebben wij van alles geleerd over ziek zijn en beter worden, bij het thema “hatsjoe!” Wij hadden een echte apotheek/doktershoek in de klas, waarbij wij met medicijnen, verband, pleisters en prikjes de poppen beter konden maken. Wij waren echte dokters! ??

Op dit moment werken wij spelenderwijs met het thema “Ik en mijn familie”.

De peuters leren spelenderwijs over het onderwerp familie, door bijvoorbeeld kleine gesprekjes te voeren over familieleden, aan de hand van foto’s. Dit vinden zij erg leuk!

Theater en peuters?

Ja! Super! Gewoon doen!

Wij hebben enorm kunnen genieten van een voorstelling bij Studio de Bakkerij aan de Bergweg. De voorstelling ging over een muis die allerlei avonturen beleefd en ooh, ooh wat hebben wij genoten van het stuk! De ouders mochten mee en konden ook genieten van de voorstelling. Willen jullie meer weten over Studio de Bakkerij? Laat dit dan aan ons weten. Wij kunnen jullie er meer over vertellen!

Met vriendelijke peutergroetjes,

Gorettie, Denise, Precella & Teresa

Koningsspelen

Op vrijdag 12 april zullen de Koningsspelen plaatsvinden. Meer informatie volgt binnenkort.